ROODKAPPEN

Geboortejaar: 2013-2012

18/09: STARTDAG 

Koop maar al een verrekijker en telelens want wij gaan op Safari! Weten jullie al welke dieren we gaan tegenkomen? Laten we het samen ontdekken! We zullen jullie alvast helpen met een aantal weetjes voor op de safari. Roodkappen zijn welkom vanaf 13u30, ouders vanaf 16u30 want ‘s avonds is er een BBQ!! PS: neem jullie vriendinnetjes, zussen, nichten, etc. mee om te komen spelen bij ons op startdag!

25/09 

THE BIG FIVE

Jaarlijks gaan duizenden toeristen op safari voor één speciale reden; om The Big Five te zien. En nu jullie natuurlijk zelf echte safarikenners gaan worden, moeten jullie weten wie deze zijn. 

Laten we beginnen met de koning van de Jungle en dus natuurlijk ook van de savanne; de leeuw. Wisten jullie dat leeuwen unieke snorharen hebben? Dat is net zoals wij elk een unieke vingerafdruk hebben!

02/10 

THE BIG FIVE

Luipaarden maken ook deel uit van The Big Five. Ondanks dat de naam het zegt, zijn luipaarden niet zo lui. Wist je dat ze heel snel zijn? Ze zijn de moeilijksten om te spotten. Helpen jullie mee zoeken naar een luipaard?09/10 

THE BIG FIVE

Weet je waar neushoorns zo groot van worden? Planten! Inderdaad, ze zijn 100% vegetarisch… Jammer genoeg zijn neushoorns met uitsterven bedreigd, dus moeten wij ze helpen om in leven te blijven!

16/10: 

THE BIG FIVE

De olifant is het grootste dier van The Big Five. Wist je dat er een verschil is tussen de Aziatische en de Afrikaanse olifant? Zo heeft de Afrikaanse olifant veel grotere oren dan de Aziatische. Maar dat betekent niet dat de Aziatische olifanten zwakker zijn! Vandaag is the ultimate battle tussen de Aziatische en de Afrikaanse olifant. Kijken jullie samen welke soort het sterkst is?

23/10: GEEN KSA 

De touroperator is ziek. Er is jammer genoeg geen vergadering.

Vrijdag 29/10: HALLOWEEN

De leeuwen hebben een nieuwe manier gevonden om hun prooi te vangen; ze verkleden zich in zebra’s. Verkleden jullie jullie ook? Iedereen wordt verwacht op de lokalen om 18u en kan opgehaald worden om 20u. Verdere info volgt. 

30/10: GEEN KSA 

De zebra’s hebben de leeuwen ontmaskerd en ze zijn weggevlucht. Er is jammer genoeg geen KSA

06/11: GEEN KSA 

Na al die safari’s zijn de banden van de jeep aan vervanging toe. Dit betekent dat we deze week niet op safari kunnen. Er is dus geen KSA

13/11: CHOCOPOPPEN

De savanne heeft door de voorbije jaren heel wat natuurrampen gekend waardoor het dierenpark aan verbouwingen toe is. Helpen jullie vandaag geld in te zamelen voor het park? Het is vandaag chocopoppen, neem alvast jullie hemd, das een glimlach uit de kast. Meer info volgt nog! 

20/11 

THE BIG FIVE

Vandaag leren we de Afrikaanse buffel beter kennen. Hij is onvoorspelbaar en zelfs gevaarlijk, maar heeft een groot familie gevoel. Het probleem vandaag is dat mama buffel haar baby buffel kwijt is, helpen jullie mee zoeken?

04/12: 

In de savanne kan je ook veel mooie vogelsoorten spotten. En er is één speciale soort waar wij van in de ban zijn; de flamingo. Wist je dat flamingo’s van nature wit zijn? Ze krijgen hun roze kleur door algen en kreeftjes te eten.

11/12: SINTERKLAAS

Deze week krijgen de dieren iemand belangrijk op bezoek; Sinterklaas. Dachten jullie dat hij alleen langs ging bij jullie? Nee, natuurlijk niet! Hij bezoekt ook jaarlijkse de savanne, en dit jaar is speciaal, want jullie mogen erbij zijn!

18/12: 

Als laatste dier mogen we natuurlijk één van de gevaarlijkste dieren op een safari niet vergeten; het nijlpaard. Ondanks dat je nijlpaarden bijna altijd in het water ziet, zijn het ook landdieren. ‘s Nachts verlaten ze hun trouwe beekjes om op land naar eten te zoeken. Dan kunnen ze zelfs ruim 40 kilo aan planten verorberen!

25/12: GEEN KSA

De dieren maken zich allemaal klaar om te feesten, want het is Kerst! Er gaan geen dieren zijn om te spotten, dus er is geen KSA

Fijne Kerst!