ROODKAPPEN

Geboortejaar: 2011-2010

04/01
Na de feestdagen zijn alle chefs veel te moe om te koken. Ze hebben last van zere polsen en
overvolle magen. Daarom kan er helaas GEEN KSA zijn.

10/01
Vooraleer jullie aan de opleiding topchef starten, mogen jullie nog eventjes ontspannen met
een hapje, een drankje en natuurlijk de leukste film ooit. Het is vanavond FILMAVOND. Jullie worden verwacht van 18u-20u30 op de lokalen. (PS.: Neem een deken en kussen mee en kleed jullie maar lekker gezellig en warm!)

11/01
Gisteren was het iets te laat voor onze beginnelingen in de kookkunst. Jullie mogen van de
meesterbakkers deze zaterdag eens goed rusten, want volgende week begint het harde werk.
GEEN KSA.

18/01
Na de feestdagen is iedereen veel te veel verdikt. Wij gaan met onze gezonde kookkunsten
tonen dat gezond ook echt heel lekker is. Wie kan van ‘vieze’ groenten en fruit iets lekkers
maken voor de meesterchefs? (PS.: Als je een de leiding een high five geeft bij het vier-uur krijg je een snoepje)

25/01
Jullie kennen allemaal de quote “Abs are made in the kitchen” of “Een six-pack wordt gemaakt in de keuken”. Na onze gezonde kooksessie van vorige week, willen we onze gezondheidskik voortzetten met te schaatsen. Jullie worden om 13u30 verwacht aan het Kristallijn en om 16u00 mogen jullie weer opgehaald worden. Neem sjaal, mutsen en HANDSCHOENEN mee.

01/02
We weten nu allemaal al dat jullie fantastische koks zijn maar slagen jullie er ook in om te
koken met beperkte middelen? Vandaag gaan we op ruiltocht en mogen jullie met de verzamelde ingrediënten een zo lekker mogelijk vieruurtje voor de leiding (en misschien ook voor jullie) zelf maken!

08/02
Al onze recepten zijn plots verdwenen. Zonder recepten kunnen we natuurlijk niet koken.
GEEN KSA

15/02
Na al dat sporten verdienen we wel een ‘cheat day’, een dag waarop we allerlei lekkers mogen eten. Maar voordat we van dit lekkers kunnen genieten, moeten jullie je nog een laatste keer bewijzen.

22-24/02
Jullie zijn allemaal uitgenodigd op onze kookstage/ krokuskamp. Er volgt later meer info.

29/02
Koks staan bekend om hun handigheid. Een echte kok moet heel snel groenten kunnen snijden en daarbij niet in zijn eigen vingers (of in de vingers van iemand anders) snijden. Jammer genoeg is iemand uit de leiding niet zo handig en heeft ze in haar vingers gesneden. Daarom GEEN KSA vandaag.

07/03
Jullie zijn jonge koks en dromen ervan om een eigen roodkappenrestaurant te openen. Maar wat is
een restaurant zonder meubels en gezellige inkleding? Welke roodkap heeft het meeste gevoel
voor stijl en inrichting?

14/03
Om een goede kok te zijn moet je ook heel stressbestendig zijn en onder druk kunnen presteren. In een restaurantkeuken kan het namelijk nogal hectisch zijn. Om dit te testen moeten jullie vandaag uit onze ESPCAPE ROOM proberen ontsnappen!

21/03
Vandaag moeten jullie bewijzen dat jullie even goed zijn als de kandidaten van Junior
Masterchef. Zet jullie beste beentje voor en verdien een plek in de grote finale van Junior
Master chef. We spelen ROODKAPPEN tegen Junior Master Chef! BEENHESP: ouders
welkom vanaf 18u00.

28/03
Binnenkort is er een zeer belangrijke kookwedstrijd. Om aan deze wedstrijd te mogen meedoen moet je eerst bewijzen dat je echt kan koken. Je moet dus de (strenge) jury eerst overtuigen met jullie kookkunsten.

04/04
Als topchef moet je goed weten welke ingrediënten goed bij elkaar passen. Vandaag moeten we dus jullie smaakpapillen testen en onderzoeken of jullie lekkere gerechten kunnen samenstellen.